Polis ve Jandarmadan Okul Çevrelerine Sıkı Takip: 524 Şahsa Kimlik Sorgusu
ESKİŞEHİR’DE POLİS VE JANDARMADAN DEV OKUL SERVİSİ VE ÇEVRE DENETİMİ!
Eskişehir’de çocukların ve gençlerin güvenli bir ortamda eğitim-öğretim sürdürebilmeleri amacıyla emniyet ve jandarma ekipleri saha denetimlerini aralıksız sürdürüyor. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı birimlerince 19-26 Ekim 2026 tarihleri arasında il genelinde okul servislerine ve okul çevrelerine yönelik eş zamanlı kontrol ve uygulamalar gerçekleştirildi.
Öğrencilerin taşındığı servis araçlarından, okul çevresindeki park ve sosyal alanlara kadar geniş bir yelpazede yürütülen çalışmalarda güvenlik tedbirleri üst seviyede tutuldu.
KUSURLU BULUNAN 6 SERVİS ARACINA CEZA YAĞDI
Gerçekleştirilen denetimler kapsamında toplam 253 servis aracı ve şoförünün belgeleri, teknik donanımları ve taşıma kurallarına uygunlukları mercek altına alındı. Yapılan incelemeler sonucunda mevzuata aykırı hareket ettiği ve kusurlu olduğu tespit edilen 6 servis aracı ve şoförüne gerekli idari para cezaları uygulandı ve cezai işlem başlatıldı.
OKUL ÇEVRELERİNDEKİ MEKÂNLAR DA MERCEK ALTINDA
Denetimlerin diğer bir ayağında ise okulların yakın çevresinde bulunan işletmeler ve kamuya açık alanlar kontrol edildi. Ekiplerce; 85 kahvehane, 54 market ve tekel bayisi, 1 oyun salonu ile 101 park ve bahçe olmak üzere toplam 241 mekân detaylı şekilde tarandı.
Uygulamalar esnasında şüpheli görülen 524 şahsa kimlik sorgusu (GBT) yapılırken, öğrenci güvenliğini tehdit edebilecek olumsuz unsurlara karşı denetimlerin kararlılıkla devam edeceği bildirildi.
Gönderen: haber



