Okullarda Yas Var, Belediyede Konser mi? Kumru’nun Tepkisi Çelişki Yarattı - Eskişehir Ajans 26 Haber

Eskişehir Magazin

Okullarda Yas Var, Belediyede Konser mi? Kumru’nun Tepkisi Çelişki Yarattı

Okullarda Yas Var, Belediyede Konser mi? Kumru’nun Tepkisi Çelişki Yarattı
Yayınlama: 16 Nisan 2026 Perşembe - 282
A+
A-

Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki okul saldırılarına ilişkin sert bir açıklama yaparak eğitim politikalarını eleştirdi. Kumru, şiddetin dijital mecralarda normalleştirilmesine dikkat çekerken; "Eğitim, ülke politikalarının merkezine alınmalı" çağrısında bulundu. Ancak bu "yas ve sağduyu" çağrısı yapılırken, Odunpazarı Belediyesi’nin konser etkinliklerini iptal etmemesi kamuoyunda "samimiyet" tartışması başlattı.

Okullarda Yas Var, Belediyede Konser mi? Kumru’nun Tepkisi Çelişki Yarattı.

 Okullarda yaşanan menfur saldırıların ardından bir açıklama yayınlayan Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, toplumsal sorumluluk bilincinin artırılması gerektiğini söyledi. Kumru’nun açıklaması içerik olarak destek toplasa da, belediyenin konser programlarının gölgesinde kalması "acılı günde eğlence olur mu?" sorularını gündeme getirdi.

"Şiddet Normalleştiriliyor"

Çocukların gelişiminde dijital içeriklerin ve medyanın etkisine dikkat çeken Kumru, şiddetin sıradanlaşmasının toplumsal yansımalarının ağır olduğunu belirtti. Eğitim sisteminde psikolojik destek mekanizmalarının ve aile-okul iş birliğinin ivedilikle güçlendirilmesi gerektiğini savundu.

Başsağlığı ve Sorumluluk Mesajı

Hayatını kaybeden çocuklar ve öğretmenler için başsağlığı dileyen Kumru, benzer acıların yaşanmaması için toplumun tüm kesimlerini elini taşın altına koymaya davet etti. Kumru, eğitimin sadece teknik bir süreç değil, bir değerler bütünü olması gerektiğini vurguladı.

 

Vatandaşın Sabrı Taştı: Belediyenin "Taş Plak" Israrı Tepki Çekti



Gönderen: haber



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2025 - Künye