Anadolu’da “Yapay Zekâ ve Eğitim Konferansı” gerçekleştirildi - Eskişehir Ajans 26 Haber

Eskişehir Eğitim

Anadolu’da “Yapay Zekâ ve Eğitim Konferansı” gerçekleştirildi

Anadolu’da “Yapay Zekâ ve Eğitim Konferansı” gerçekleştirildi
Yayınlama: 27 Kasım 2025 Perşembe - 556
A+
A-

Anadolu Üniversitesi'nde Yapay Zekâ ve Eğitim Konferansı: "Kullanmayanlar Hızla Geri Düşecek"

Anadolu Üniversitesi (AÜ), Yapay Zekâ Günlükleri kapsamında "Yapay Zekâ ve Eğitim" başlıklı bir konferans düzenledi. Öğrenci Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğin konuğu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Mustafa Ermiş oldu.

Konferansa AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Köksal Büyük ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı.

Rektör Yardımcısı Büyük: Kendi Zekânız + Yapay Zekâ

Konferansın açılışını yapan Prof. Dr. Köksal Büyük, yapay zekâ araçlarını kullanmanın artık rekabet için bir zorunluluk olduğunu vurguladı:

  • Rekabet Avantajı: "Bugün geldiğimiz noktada artık insanın yalnızca kendi zekâsını kullanması rekabet açısından yeterli değil."

  • Üretkenlikte Öne Çıkma: Kendi zekâsının yanında yapay zekâ araçlarını etkili kullananların hem kariyerlerinde hem de üretkenliklerinde bir adım öne çıkacağını belirtti.

  • Tavsiye: Prof. Dr. Büyük, sadece öğrencilerin değil, öğretim üyelerinin de bu araçları en verimli şekilde kullanmasını önerdi ve yapay zekâyı doğru kullandığımız sürece bunun ülkenin geleceğine olumlu katkılar sunacağına inandığını ifade etti.

BTK Başkanı Ermiş: Yapay Zekâyı Araba Kullanmak Gibi Düşünmeliyiz

BTK İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Mustafa Ermiş, sunumunda yapay zekâya yönelik vizyoner bir bakış açısı gerektiğini vurguladı:

  • Dar Bakış Açısı Eleştirisi: Ermiş, bazı üniversitelerde yapay zekânın hâlâ 'tez hazırlatma aracı' olarak görüldüğünü, bunun yerine ölçme yöntemlerinin değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

  • Yapay Zekâ Benzetmesi: Yapay zekâyı araba kullanmaya benzetti. Eğitimlerini; üretim (mühendislik), kullanım ve trafik kuralları olmak üzere üç temel çerçevede topladıklarını aktardı.

  • Uyum Sağlama Zorunluluğu: Bugün yaşanan dönüşümün, daktilodan bilgisayara geçiş kadar büyük olduğunu vurgulayan Ermiş, "Yapay zekâyı kullanmayanlar da hızla geri düşecek," uyarısını yaptı ve kurumların da hızla geride kalacağını ekledi.

  • Hedef: Öğrencilerin yapay zekâ araçlarını iyi kullanabilen 'usta şoförler' olması gerektiğini söyledi.

Yapay Zekâ İşleri Yok Etmiyor, Dönüştürüyor

Mustafa Ermiş, yapay zekânın istihdam üzerindeki etkisini açıklarken, gençlere üretken olma çağrısında bulundu:

  • İşin Niteliği Değişimi: Yapay zekâ işleri yok etmiyor, dönüştürüyor. Eskiden metin yazarı ararken, şimdi yapay zekâ araçlarını iyi kullanan metin yazarları, tasarımcılar ve video üreticileri aranıyor.

  • Tüketici Olmamak: Ermiş, Türk toplumu olarak zaman zaman tüketmeyi üretmeye tercih ettiğimizi belirterek, geleceğin yalnızca teknolojiyi tüketenlerin değil, üreten ve dönüştürenlerin olacağını söyledi.

Konferansın sonunda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Köksal Büyük, Mustafa Ermiş'e teşekkür belgesi takdim etti.

Kaynak: AnaHaber



Gönderen: haber



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2025